Blood Addon: The Carnage Continues

Discuss and hash out the Blood universe here.

Moderator: General Discussion Moderators

Rogue Martyr
Rat
Posts: 9
Joined: Sun Mar 13, 2005 10:15 pm
Location: London, UK

Post by Rogue Martyr » Wed Jan 11, 2006 11:15 pm

Cheers for the reply buddy! :)

Well i use the excellent Buildxp setup that i believe recommends VESA 640x480 which is what i use...

so ur saying its a monitor thing and i should try 320x200??

hmm, maybe theres some tweaking i could do in windows that would help...
User avatar
Slink

Not to be a dick, but...

Posts: 1913
Joined: Mon Aug 16, 2004 04:42 am
Location: Niagara County, NY

Post by Slink » Thu Jan 12, 2006 05:52 am

Yes, it sounds like you have to change your monitor's refresh rate. Good luck! :)
-Slink
User avatar
r_cain
The Drinking God
Posts: 863
Joined: Thu Aug 19, 2004 09:24 am
Location: Back-of-Beyond,UK

Post by r_cain » Fri Jan 13, 2006 04:49 pm

Yep, this aint working

Would i need to no2clip (or whatever its called) the new stuff?
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2069
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Mon Jan 16, 2006 06:00 pm

Well, I've finally finished the first episode "How it began" (yes, without cheating). Unfortunatly nowhere in the first episode did it play the cut scenes.

I tried running your nocuts.bat file... nothing.
I tried running your .smk files with the RAD Video Tools on their own and I get the SmackPlay Error: "Error Opening File cs1.smk"
so.. ummm... WTF?

My Blood Box
Pentium I - 233 MHz
128 RAM
Permedia II 3D video card
Soundblaster 16 (ISA)
Windows 98 SE
Blood 1.21 - One Unit Whole Blood
jimr416
Rat
Posts: 3
Joined: Mon Jan 16, 2006 10:16 pm
Location: Corvallis, Oregon
Contact:

Post by jimr416 » Mon Jan 16, 2006 10:26 pm

I've been looking for about 5 hours now for the second key on the first map, I'm so embarassed. And getting kind of p*** off. This enterainment is well worth the money! I could say a few more things, but I don't want to spoil anything.

P4 - 2.0gig
ATI AIWonder
98SE
User avatar
r_cain
The Drinking God
Posts: 863
Joined: Thu Aug 19, 2004 09:24 am
Location: Back-of-Beyond,UK

Post by r_cain » Mon Jan 16, 2006 10:27 pm

Im really annoyyed that this doesnt work now :(
Harry

Post by Harry » Tue Jan 17, 2006 01:32 am

Unfortunately, we used Blood 1.20 as the base and don't know about compatibility with the One whole Unit version. You may get the original version here,

meineseite.i-one.at/jt68023/1997.htm *

Get the patches from monolith's site or from the links mentioned in the readme.

jim, are you talking about the key behind the cracked wall? Just bring the cart containing the TNT barrel to the crack and use the flame trap on the barrel. To do this, make the cart behind it, knock into the cart with the TNT barrel, thus moving it. How to do that, I'm sure you'll figure out...

*Cruaich edit: No direct warez links.
jimr416
Rat
Posts: 3
Joined: Mon Jan 16, 2006 10:16 pm
Location: Corvallis, Oregon
Contact:

Post by jimr416 » Tue Jan 17, 2006 02:02 am

Hi Harry. I haven't seen any cart or tnt barrel. I'm talking about the key for the door by the tree outside by the train where there is no lightning.

Thanks, Jim
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2069
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Tue Jan 17, 2006 07:09 am

Harry: I already have original Blood 1.0 that I can patch up to 1.20 thanks. Why in the world did you use the 3Dfx version of Blood? It just seems a little obscure is all.

jimr416: Did you look above the office doors? Across the street from the train.
Harry

Post by Harry » Tue Jan 17, 2006 08:17 am

Well, at the time, I had a 3DFX Voodoo-3 and Blood looked pretty nice in v1.20. I've also tried it under 1.11 and it seems to work. However, the one whole unit, as you know, changes a lot of the structure. I'm happy to hear that you got through w/o cheating which means you got the fll experience as intended. So, any impressions to share?

Jim, you'll need to use a switch on the desk (the room with the fan) to open a door to the room upstairs (near the lift from where you came). Go to that room and try to switch on the lights. Something will terribly go wrong (with the rain and all). Wait for a while and you should get the key. Atleast, that's how I remember it.....

Hmmm..I may be wrong about the key behind the crack..there should be a pipe pressure control instead. Now, you probably noticed that a vent above the office (ladder access) is blocked by pipes. We need to burst those pipes. Do the cart sequence and fiddle with the pressure switch....
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2069
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Tue Jan 17, 2006 07:35 pm

Alright,

The Carnage continues
Episode I:
How it began
Impressions: How it Began Drops Caleb into a more modern setting, where he no longer caries his pitchfork, but can deal one hell of a punch. I get the feeling this mod takes place some time during the 60’s or 70’s, it could very well be modern day, but hell, I like to be delusional at times and the 70’s always had those kickass action flicks. There are some rather nice environment design elements to these user maps, the rain and lighting of level one are very cool, as is the eruption out of mine shaft in map3. The new later and spring pad game mechanics were nice and used effectively. I like how you’ve had some of the phantasms rise up out of the floor when you come up to them, it makes a creepy enemy even creepier.

Some downers I’ve had playing the maps; these are mostly design element theories that I don’t agree with. Although there are some very nice and interesting rooms in the maps, they can be dwarfed and muted by some very large open areas where the shear size can get the player (or at least me) lost as to where to go next. This is especially troublesome when you use a switch to trigger an event clear on the other end of the map. It does help when you leave a trail of baddies that draw you where you need to go, but I don’t really like the “push switch” = “spawn monster” equation in general. I will give you credit that I think that particular equation was used effectively in the first map (theoretically as you are forced to go through the map the second time, they would have had time to regroup)

In the third map, the little underwater grotto (near the cabins) looks like it still needs work. It’s just that patch of untextured ceiling at the top of the stairs, I think you had something planned there but never finished it up.

All in all, among “finished” episodes, I’d rate “How it began” a good B; I’ll reserve final review when I finish the other two episodes.
Plus points: Game mechanics/weapons mods.
Negative points: Over all ganormous/vague level design & technical issues with the cut scenes.
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2069
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Tue Jan 17, 2006 11:48 pm

Well...
I got home and did a fresh install of Blood 1.0 and patched that to 1.20.
I downloaded carnage.zip agian just to be sure I had all the files.
I copied the saved games over from 1.21 but found that they are incompatable with 1.20 so I started a new game.

There was no cutseen at the start, so I just clipped through the maps untill I got to the end of level 4 where you come up behind the blue cultist. After ending the level I was greeted with the Blood end credits.

Am I missing anything? I'm still not getting any cut scenes.
Guest

Post by Guest » Wed Jan 18, 2006 01:52 am

I tried cutscenes on several machines and they worked. It would be good to get feedback from others using the Win-98/v1.20 combo.

Do Gods cutscenes etc work as well? Have you tried nocuts.bat on your new copy of Blood?

Let me try on some more machines and see if I can fix this..
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2069
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Wed Jan 18, 2006 04:24 am

Yes, I tried the nocuts.bat file, no luck there. I am highly suspecious of the carnage.zip fila itself. Perhaps it has become corupt somewhere along the way and when carnage.com unpacks the game files it unpacks bad .smk files. They wont play with the RAD video tools.

Edit: and yes, the Gods cut scenes worked when I played that addon, though it's not been with the current windows/blood instalation.
Last edited by DustyStyx on Wed Jan 18, 2006 04:22 pm, edited 1 time in total.
User avatar
boss429
Cabal member
Posts: 366
Joined: Sat Sep 17, 2005 02:29 am
Contact:

Post by boss429 » Wed Jan 18, 2006 06:27 am

Cruaich wrote:Alright,

The Carnage continues
Episode I:
How it began
Impressions: How it Began Drops Caleb into a more modern setting, where he no longer caries his pitchfork, but can deal one hell of a punch.
When I play it I get the normal pitchfork, is it supposed to be different?

The cutscenes only played the first time for me and when they did the screen was split up in four places, its hard to explain, but I have experenced this problem before in Blood but I can't remeber when or why.

I like the ladders in this map pack I didn't know that was possible with Blood.
Post Reply