Blood conversion for Doom2

Discuss and hash out the Blood universe here.

Moderator: General Discussion Moderators

leileilol

o^_^o

Posts: 548
Joined: Fri Sep 10, 2004 11:33 pm

Post by leileilol » Fri Oct 20, 2006 07:46 am

It really sucks. Doom Wad Station will carry anything sucky apparently. Plus, it's a Doom Wad Station Exclusive. rofl!

This man knows how to Ctrl-c and Ctrl-v.
Krypto
Cultist
Posts: 78
Joined: Thu Sep 14, 2006 05:12 pm

Post by Krypto » Fri Oct 20, 2006 08:47 am

i've played the TC myself. And yes it's very much enjoyable because it feels like Blood and plays great, an excellent way to relive the classic but with fixes.
Last edited by Krypto on Mon Nov 06, 2006 07:43 pm, edited 3 times in total.
User avatar
DustyStyx
2D Artist
Posts: 2061
Joined: Wed Aug 11, 2004 02:12 am
Location: Salt Lake
Contact:

Post by DustyStyx » Fri Oct 20, 2006 02:21 pm

snake eater: Welcome to the foum, don't let Cheapy put you off, he's our resident asshole.

As for Blood to Doom conversions, anything that spills more Blood is good in my book.

We have in the past considered using the Doom engine as a base but at the time it did not support room over room tech (which I've been told that some of the new Doom engines do) or submersable water environments. Also we do want to push Blood forward into the true 3D environments, Blood on Doom is seen as more of a step sideways.
User avatar
I Live...AGAIN
Cabal member
Posts: 793
Joined: Fri Aug 13, 2004 05:33 am
Location: Detroit
Contact:

Post by I Live...AGAIN » Fri Oct 20, 2006 07:57 pm

I just tried it with Doomsday and believe it or not, it works :D


Now with some new models and textures it would looks really spiffy...
User avatar
Caleb_2k
Acolyte
Posts: 333
Joined: Sun Jul 03, 2005 07:56 pm
Location: Sweden / Malmö
Contact:

Post by Caleb_2k » Fri Oct 20, 2006 08:08 pm

if they only did it like CDoom :cry:

CDoom is a doom 1 remake with doom 3 gfx :D
first Ep in doom 1 in full doom 3 engine :D
User avatar
scar3crow
kvlt-anaatmanah
Posts: 386
Joined: Mon Aug 08, 2005 06:22 pm
Contact:

Post by scar3crow » Sat Oct 21, 2006 05:13 pm

Doesnt this still have the problem of just not having the game logic itself to work from?
Ben Vercetti

Post by Ben Vercetti » Tue Oct 31, 2006 09:15 pm

I Live...AGAIN wrote:I just tried it with Doomsday and believe it or not, it works :D
Can't really say that it works for me. s***. Snowberry always keeps bitching that some kind of IWAD is required when I specify this bludv33 thing as wad.

When I force the application to continue the textbox reads "segmentation violation!" while this may rhyme well it doesn't get me anywhere right now lol

Solutions please? :wink:
User avatar
scar3crow
kvlt-anaatmanah
Posts: 386
Joined: Mon Aug 08, 2005 06:22 pm
Contact:

Post by scar3crow » Tue Oct 31, 2006 10:17 pm

There are two types of WADs: PWADs and IWADs. IWADS contain the data necessary to load the game, while PWADs contain additional data, such as new character sprites, as necessary for custom levels.
So either you dont have the necessary doom2 iwad, or it is corrupt, or the engine youre using is having some problem amending the pwad of the Blood port onto the iwad of Doom2.
Ben Vercetti

Post by Ben Vercetti » Thu Nov 02, 2006 06:56 pm

scar3crow wrote:
There are two types of WADs: PWADs and IWADs. IWADS contain the data necessary to load the game, while PWADs contain additional data, such as new character sprites, as necessary for custom levels.
So either you dont have the necessary doom2 iwad, or it is corrupt, or the engine youre using is having some problem amending the pwad of the Blood port onto the iwad of Doom2.
Okay I'll try to mend things in position.

Although that was a little bit too much "wad" in one scentence for me lol

As like in Showaddywaddy. Although "Under The Moon of Love" was one hell of a sweet song... back in its days.
Krypto
Cultist
Posts: 78
Joined: Thu Sep 14, 2006 05:12 pm

Post by Krypto » Fri Nov 03, 2006 05:42 pm

Use GZDoom :( http://grafzahl.drdteam.org/ because most Doom Wads use features from ZDoom and the text file states that you need it. "ZDooM and it's derivatives: GZDooM, ZDaemon,"
Drakan

Necv Xouhkot

Posts: 1002
Joined: Mon Feb 21, 2005 01:02 pm

Post by Drakan » Sat Nov 04, 2006 05:01 pm

I'm with Cruaich. Anything that gives us that chance to spill more Blood will do nicely. Besides, I have no access to playing the real thing for now, so sure, maybe it's a substitute, but it's better than nothing when it comes to killing off some Fanatics or Gargoyles.

Sure has come a long way since it's first release.
Krypto
Cultist
Posts: 78
Joined: Thu Sep 14, 2006 05:12 pm

Post by Krypto » Sat Nov 04, 2006 07:45 pm

Does anyone have anything that they want added or changed? like what the next 15 levels are going to be etc. I know the author as a good friend and commentating on his wad :wink: so i'll try to speak to him and see what he has to say.
User avatar
Caleb_2k
Acolyte
Posts: 333
Joined: Sun Jul 03, 2005 07:56 pm
Location: Sweden / Malmö
Contact:

Post by Caleb_2k » Sun Nov 05, 2006 01:56 am

try to coax him into making a new one in the style of CDoom
http://cdoom.d3files.com/
(cant find a good screenshot page of it)

no offence to transfusion now but if its made good, it would prob be THE best revival of a game, EVER

but it would require a whole arnada of mappers, modelers, skinners, texurers, coders, compilers and many more :(
Guest

Post by Guest » Sun Nov 05, 2006 08:33 am

Krypto wrote:Does anyone have anything that they want added or changed? like what the next 15 levels are going to be etc.
:D
Recreate all levels from original Blood and Plasma pack, in a proper order:
e1m1
e1m2
e1m3
e1m4
etc...
Would be great!
8)
Post Reply